Föreningen

Volontären ligger på klassisk mark och var tidigare övningsfält för kavalleriet K2. Området började byggas i mitten av 1960-talet, närmare bestämt 1965-1966. Kontinuerligt underhåll har utförts under åren enligt underhållsplan. Kabel-TV med 12 kanaler finns i grunderbjudandet hos ComHem som också står för bredbandskopplingen.

I området finns blandad växtlighet med stora gräsmattor, förskola samt F-9 skola, pizzeria, frisör samt fotvård.

På gångavstånd finns Maxi stormarknad, CityGross,  Lidel,  Berga  Läkarhus, Aktiverum med gymträning, pågatågstationen Maria, Berga industriområde med många småföretag och arbetsplats för 6000-7000 personer. De flesta bilmärkena finns här med sin försäljning och service. Djursjukhuset finns här och är känt från TV. Helsingborgs polishus och Berga läkarhus finns också inom gångavstånd

På Stattena, med ca 15 min gångväg,finns uttagsautomat, bank, urmakare, skomakare, S.A.T.S med gymträning, Hemköp, Netto. På cykelavstånd, 10-20 minuter, finns Fredriksdals Friluftsmuseum, Olympia, Idrottens Hus, isbana, Helsingborgs Arena och flera koloniområden.

Fastigheterna i föreningen består av 12 bostadshus med 246 lägenheter:

111 st med 3 rum o kök på 77 kvm

72 st med 4 rum o kök på 92 kvm

52 st med 2 rum o kök

8 st med 1 rum o kök

3 st med 1 rum o kokvrå

I källar- eller markplan finns barnvagnsrum, cykelrum och förråd. I Bostadsområdet finns flera lekplatser samt permanent grillplats.

P-Platser:

90 st varmgarageplatser samt spolplatta för biltvätt

90 st kallgarageplatser.

6 st MC-platser, varav tre varmgarage

118 st utomhusparkeringsplatser med gästparkeringar.

13 st utomhusparkeringar för större firmabilar med separat kontrakt.

Glöm inte att säga upp din plats vid försäljning

Din bostadsrätt.

Vad är en bostadsrätt egentligen? En bostadsrätt är en evig nyttjanderätt till en lägenhet i en bostadsrättsförening. Du äger inte lägenheten men är medlem i föreningen som äger den. På det viset kan du påverka ditt boende, du har rättigheter men även skyldigheter. Som bostadsrättsinnehavare ansvarar du i princip för allt som finns i lägenheten. Du kan läsa mer om detta i Bopärmen som följer med lägenheten.

Husdjur

Det är många som har husdjur. Om hundar och katter säger lagen så här: “hund skall hållas i uppsikt så att den ej orsakar eller vållar skada eller annan olägenhet”. “Katt som påträffas utanför gård eller trädgård där den hör hemma får av jakträttsinnehavaren avlivas”. Sådana tråkigheter behöver inte uppstå och känner du dig störd av djuren så gör så här:

Tala först med djurägaren, vänd dig annars till styrelsen och i tredje hand till kommunens hälsovårdskontor.